Selectează o Pagină

Probabil că te întrebi de ce se percep depozite pe post de garanție, la închirierea unei mașini. Pe scurt: firmele de închirieri auto solicită clienților un depozit de siguranță rent a car, pentru a acoperi orice tip de avarie intervenită pe perioada închirierii.

Îți vom prezenta toate informațiile clarificatoare pentru a înțelege ce presupune un depozit în rent a car – în funcție de ce se stabilește valoarea lui, în ce condiții se percepe și care este procedura de restituire.

Taxa acestui tip de depozit este obligatorie în cadrul companiilor rent a car și este condiționată de conceptul de închiriere. Pentru a fi sigur de deblocarea sumei la returnarea mașinii, asigură-te că citești Termenii și Condițiile de Închiriere a Autovehiculului, în baza cărora se percepe garanția.

Depozitul se achită la semnarea contractului de închiriere auto, în numerar (cash) sau sub forma unei sume blocate pe card. Tarifele finale ale depozitului pentru mașinile de închiriat diferă pentru fiecare mașină în parte și se stabilesc în funcție de model. Plata depozitului se face integral la semnarea contractului de închiriere, ca parte din despăgubirea plătită de către client, în situația riscurilor neacoperite de asigurări.

În prețul de închiriere a autoturismului sunt incluse toate taxele, respectiv Asigurarea auto Obligatorie, Rovinieta și Asigurarea Casco cu franciză diferențiată pentru fiecare model de mașină.

De reținut e că toate companiile îți vor solicita un depozit la începutul închirierii auto, chiar și în cazul asigurării Casco. Scopul acestei garanții este pentru a acoperi consumul de combustibil și alte taxe ce pot interveni în perioada de închiriere.

Este esențial să închiriezi printr-o companie de notorietate pe piața de profil. Dacă nu ai experiență, fă mai multe simulări de rezervare pe motorul de cautare TopCarRenals.ro, pentru a beneficia de cea mai bună ofertă – pe perioada și în intervalul orar în care ai nevoie. Printr-o companie de încredere ești asigurat că mașina închiriată nu are nicio avarie în momentul în care ți se face predarea și că este curată.

Mașina închiriată se va preda la fel de curată și cu cantitatea de combustibil care a fost în rezervor în momentul semnării contractului de închiriere. Alte politici ale combustibilului ar putea stipula ca predarea să se facă cu un rezervor gol preluat plin sau ca mașina să fie preluată și predată cu rezervorul plin. Acestea sunt detalii contractuale care se lămuresc cu agentul de închiriere auto.  

Când se restituie depozitul?

Garanția se rambursează clientului dacă la predarea mașinii sunt respectate toate condițiile din contract. Adică, dacă mașina este returnată în aceeași stare ca la preluare, respectând politica de combustibil și în concordanță cu politica de asigurări. Deși deblocarea sumei depozitului se face la predarea mașinii, este important de reținut că – în funcție de banca emitentă durata acestui proces poate dura până la 3 sau chiar 4 săptămâni.

Depozitul în rent a car este prietenul tău!

După ce ai decis data, perioada de închiriere și locația de preluare a mașinii, visezi la model. Ai peste 21 de ani și deții permis de conducere valabil de cel puțin trei ani – așa că procesul de închiriere îți este asigurat pe cea mai bună ofertă (sub trei ani, ți s-ar percepe dublul garanției). Ți-ai rezervat mașina dorită, ai semnat contractul și ai achitat depozitul și toate taxele. Te informezi pe legislația rutieră în vigoare pe traseul călătoriei tale, în special în afara țării – și ești gata de drum. Conduci prudent, cu bucuria și responsabilitatea asumată pentru protecția ta și a mașinii închiriate!

 

Drum bun și călătorii spectaculoase!