Selectează o Pagină

Piața de închirieri auto în vara lui 2021 a început să se redreseze pe teritoriul României și continuă să evolueze, în contextul post-pandemic COVID-19. Veștile bune de revenire vin pe fondul relaxării măsurilor oficiale, impuse sau recomandate pentru diminuarea impactului pandemiei SARS-COV-2. Fondul dramatic al anului 2020 și-a pus amprenta și pe piața de închirieri auto din întreaga lume, care s-a prăbușit, afectată de pierderi colosale.

 

Cauzele impactului dezastruos al pandemiei COVID-19 asupra pieței de închirieri auto au ținut de mai mulți factori: blocajul turismului, suspendarea liberei circulații internaționale, anularea zborurilor, restricțiile de călătorie – din țară și din străinătate, reducerea activității industriei HoReCa, afectarea mediului de afaceri și a pieței muncii, precum și reacțiile psihologice la măsurile de sănătate publică, luate în managementul pandemiei.

 

Serviciile de închirieri auto România în vara lui 2021

Serviciile de închirieri auto România în vara lui 2021 înregistrează o creștere considerabilă. Acest lucru se datorează faptului că cererea este foarte mare pentru închirierile legate de turism, deoarece cumulează nevoile clienților pentru perioada verii 2021 cu restanțele acelora care nu au putut călători în 2020. Însă, efectele crizei globale provocate de pandemia COVID-19 au dus la scăderea numărului de mașini din sistemul de închirieri auto.

 

Lipsa de mașini în piața de închirieri auto România în vara 2021 se datorează faptului că, din cauza pandemiei, o parte din firmele de rent-a-car au fost nevoite să restituie mașinile la companiile de leasing auto, pe când alte firme de închirieri auto au închis afacerea după doar câteva luni. Astfel, cererea foarte mare pentru mai puține mașini noi disponibile a determinat creșterea prețului pentru serviciile de închirieri auto. Managerii companiilor rent-a-car și analiștii economici estimează o stabilizare a serviciului de închirieri auto în decursul următorului an.