Selectează o Pagină

Sunt mai multi factori care au facut ca preturile serviciilor de inchirieri auto sa creasca in 2022. Cu acest articol te vom ajuta sa intelegi de ce preturile vor ajunge duble sau chiar triple in varful sezonului.

Cresterea cheltuielilor de intretinere

Din cauza inflatiei au crescut si costurile de intretinere ale unei masini astfel firmele de rent a car nu mai au cum sa mentina preturile cu care ati fost obisnuiti pana in 2019. De asemenea asigurarile de raspundere civila s-au scumpit foarte mult ajungand sa coste chiar si cu 200% mai mult.

Lipsa de masini in piata

Lock-Downul a facut ca multe dintre firmele de inchirieri auto sa dispara de pe piata si multe dintre cele existente sa reduca substantial flota, din cauza lipsei de clientri.

Peste criza COVID-19 s-a suprapus si criza semiconductorilor. Aceasta criza influenteaza termenele de livrarea ale masinilor astfel companiile de inchirieri auto nu reusesc sa cumpere cate masini si-ar dori.

 

Din aceste cauze principale preturile serviciilor de inchirieri auto sunt mai mari in 2022. Preconizam ca pentru 1-3 zile in sezonul de varf (sfarsit de iulie – inceput de august) preturile pot ajunge pentru o masina din clasa mica chiar si pana la 100 Euro/zi.

Astfel daca doriti sa inchiriati o masina in vara 2022 va recomandam sa faceti rezervari din timp. Inca gasiti preturi bune.

 

Cu drag

Echipa TopCarRentals.ro